Βόλος

Βόλος
Βόλος - Η ωραιότερη πόλη στην Ελλάδα. (Πατήστε πάνω στη φωτογραφία να δείτε πληροφορίες για τη πόλη)

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορική συμφωνία για την Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα μέχρι και την Παρασκευή ήταν, ίσως, η μοναδική ομάδα στον κόσμο που δεν είχε ποτέ χορηγό μπροστά στη φανέλα της. Από την Παρασκευή ωστόσο αυτό άλλαξε.
Όλα μπορούν να αλλάξουν τελικά σε αυτή τη ζωή, ακόμα και οι συνήθειες και οι αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε διάφορα πράγματα στη ζωή.
 Το ίδιο συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει για πρώτη φορά χορηγό στη φανέλα της.
 Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ την Παρασκευή το πρωί, η Μπαρτσελόνα ήρθε στη συμφωνία με την "Qatar Foundation", η οποία θα διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας έναντι του ποσού των 30 εκ. ευρώ τη σεζόν για έξι χρόνια.
 Αυτό φυσικά δεν αλλάζει το γεγονός πως η Unicef θα παραμείνει πάνω στη φανέλα, απλά τώρα θα μοιράζονται τον χώρο. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μετά τις 1 το μεσημέρι και όπως είναι λογικό η είδηση από μόνη έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στην Ισπανία.
 Βέβαια οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αφήνουν να εννοηθεί πως η συμφωνία γίνεται στο πλαίσιο ανάπτυξης, οργάνωσης και εκπαίδευσης του Κατάρ, όπως και για την προβολή της χώρας ενόψει του Μουντιάλ του 2022. Πάντως τα 30 εκ. ευρώ είναι πολλά...

Την γλύτωσε το 2004...
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο να βάλει χορηγό στη φανέλα της, αφού και το 2004 υπήρχε έντονη φημολογία για συμφωνία με γνωστή εταιρία που θα πλήρωνε αδρά την διοίκηση της ομάδας για να διαφημίζεται.
Τελικά οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας ήταν τέτοιες που η διοίκηση Λαπόρτα έκανε πίσω. Μάλιστα αντί να μπει χορηγός που θα πλήρωνε την Μπαρτσελόνα, μπήκε το σήμα της Unicef στην οποία η Μπάρτσα δίνει μέρος των εσόδων της.

Τα πράγματα σήμερα ωστόσο είναι διαφορετικά. Τα χρέη της Μπαρτσελόνα είναι πολλά και η εξεύρεση πόρων δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Έτσι φτάσαμε στη συμφωνία με το Κατάρ. Τελικά και το τελευταίο κάστρο έπεσε προς απογοήτευση όλων των φίλων της Μπάρτσα...